Oferta

PRODUKTY, KTÓRE OFERUJEMY


W naszej ofercie znajdziecie Państwo preparaty na bazie drożdży Saccharomyces cerevisiae o ukierunkowanym działaniu dla bydła, drobiu, trzody chlewnej, zwierząt futerkowych oraz innych zwierząt gospodarskich.

Wyniki badań przeprowadzonych na naszych preparatach wskazują na znaczną średnią poprawę wyników produkcyjnych.

                                                        


 

PEŁEN KATALOG PREPARATÓW AGROYEAST (PDF):

WERSJA POLSKA POBIERZ

ENGLISH VERSION DOWNLOAD

RUSSIAN VERSION DOWNLOAD

 

PEŁEN KATALOG PREMIKSÓW AGROYEAST (PDF):

WERSJA POLSKA POBIERZ

 

Poniżej zamieszczamy krótką charakterystykę najlepiej sprzedających się grup naszych preparatów: 


DROŻDŻE SACCHAROMYCES CEREVISIAE 100%

Grupa ta zawiera preparaty oparte o 100% Saccharomyces cerevisiae, bez jakichkolwiek dodatków. W tej formie mają uniwersalne zastosowanie w żywieniu wszystkich grup zwierząt hodowlanych. Ich stosowanie jest zalecane, między innymi, w hodowli bydła mlecznego, opasowego, drobiu, zwierząt futerkowych oraz trzody chlewnej i owiec.

Drożdże piwne Saccharomyces cerevisiae są od wielu lat stosowane w paszy, ponieważ zawierają białka, witaminy i mikroelementy. Dzięki temu, że stanowią odpady gorzelniane i były użyte jako drożdże piwowarskie, zawierają substancje pochodzące z chmielu. Z tego powodu dodatki paszowe, których producentem jesteśmy, charakteryzują się wysoką wartością pokarmową oraz posiadają właściwości immunostymulacyjne. Preparaty mają wpływ ma znaczny wpływ na zdrowie zwierzęcia, a przy tym przyspiesza proces jego tuczu.

Główne cechy produktów:

- podwyższenie statusu immunologicznego zwierząt hodowlanych,

- redukcja obciążenia mykotoksyn w paszy,

- adsorbcja szkodliwych mikroorganizmów i produktów ich przemian,

- stabilizacja pracy przewodu pokarmowego zwierząt hodowlanych,

- źródło witaminy B,

- zapobieganie chorobom jelit i żołądka oraz wspomaganie procesów gojenia,

- podwyższenie pobrania i wykorzystania paszy,

- poprawa płodności zwierząt,

 


DROŻDŻE SACCHAROMYCES CEREVISIAE O UKIERUNKOWANYM DZIAŁANIU

    

    

    

Grupa ta zawiera preparaty oparte o drożdże piwne Saccharomyces cerevisiae z dodatkami skomponowanymi w celu osiągnięcia optymalnych efektów produkcyjnych ukierunkowanych na określone zwierzęta hodowlane.

Wykorzystane drożdże piwowarskie to gorzelniane odpady produkcyjne. Stanowią źródło, między innymi, wysokoprzyswajalnych witamin, białka oraz minerałów. Dzięki temu stanowią bardzo ważny dodatek do kompozycji paszowych. Stosując je, można zapewnić zwierzętom niezbędne składniki, które wpłyną na ich rozwój oraz zdrowie, w tym funkcjonowanie ich układu pokarmowego. Preparaty pozwalają także na skrócenie okresu tuczu lub podwyższenie mleczności w przypadku krów.

Jako producent zalecamy ich użycie, między innymi, w hodowli bydła mlecznego, opasowego, drobiu, zwierząt futerkowych oraz trzody chlewnej i owiec.

Główne cechy produktów w zależności od preparatu poza cechami typowymi dla drożdży:

- DLA TRZODY CHLEWNEJ:

- zapobieganie biegunkom,

- ograniczenie śmiertelności prosiąt,

- korzystny wpływ na rozwój racic,

- redukcja obciążenia mykotoksyn w paszy,

- skrócenie okresu tuczu,

- źródło energii w paszach,

- DLA PRZEŻUWACZY:

- obniżenie komórek somatycznych w mleku,

- skrócenie okresu międzywycieleniowego oraz eliminacja zjawiska zatrzymywania łożyska,

- pozytywny wpływ na zdrowotność wymienia,

- działanie profilaktyczne przy mastitis, zapaleniach macicy i nieżytach,

- stabilizacja pH żwacza i zmniejszenie ryzyka występowania kwasicy,

- stymulacja mikroorganizmów żwacza,

- stymulacja aktywności celulolitycznej i enzymatycznej w żwaczu,

- poprawa i utrzymanie środowiska beztlenowego w żwaczu,

- podwyższenie mleczności krów,

- DLA ZWIERZĄT FUTERKOWYCH:

- pozytywny wpływ na na rozwój i wygląd sierści zwierząt futerkowych,

- poprawa płodności zwierząt,

- stymulacja procesów gojenia,

- zapobieganie schorzeniom układu pokarmowego,

- źródło witaminy B,

- adsorpcja szkodliwych mikroorganizmów i produktów ich przemian metabolicznych,


DROŻDŻE CHELATOWANE SACCHAROMYCES CEREVISIAE

  

  

  

 

Grupa ta zawiera dodatki paszowe oparte o Saccharomyces cerevisiae, czyli drożdże gorzelniane oraz piwne, chelatowane w celu osiągnięcia optymalnych efektów produkcyjnych ukierunkowanych na określone zwierzęta hodowlane.

Do produkcji naszych preparatów wykorzystana jest technologia chroniona patentem. W wyniki procesu chelatowania, nieaktywne komórki drożdży piwowarskich są trwale łączone z chelatem. W efekcie produkt zostaje wzbogacony o organicznie związany pierwiastek metalu. Przeprowadzone badania potwierdzają, że tak przygotowana pasza zapewnia dużą bioprzyswajalność jonów mikroelementów pochodzących z chelatów i jest przy tym nietoksyczna. Jako producent zapewniamy, że dzięki tej metodzie, pasza podawana zwierzętom ma pozytywny wpływ ich zdrowie, a przy tym wzbogaca mięso, mleko lub jajka o mikroelementy pochodzące z preparatów.

Stosowanie naszych preparatów jest zalecane między innymi w hodowli bydła mlecznego, opasowego, drobiu oraz trzody chlewnej i zwierząt futerkowych.

Główne cechy produktów w zależności od preparatu poza cechami typowymi dla drożdży:

- DLA TRZODY CHLEWNEJ:

- wspomaganie wzrostu i poprawa ogólnej kondycji zwierząt,

- zmniejszenie podatności na choroby i infekcje(biegunki),

- wspomaganie procesu spermatogenezy, poprawa płodności i plenności loch,

- poprawa jakości mięsa, podwyższenie wydajności rzeźnej,

- zwiększenie gęstości i stabilności kości,

- silne właściwości antyoksydacyjne,

- ograniczenie kanibalizmu,

- zmniejszenie podatności na stres,

- redukcja zaburzeń trawienia,

- DLA BYDŁA:

- poprawa kondycji zwierząt,

- poprawa metabolizmu,

- poprawa płodności zwierząt,

- wspomaganie rozwoju gonad,

- ograniczenie występowania chorób metabolicznych,

- poprawa reakcji neurologicznych,

- podwyższenie produkcji mleka, obniżenie ilości komórek somatycznych,

- DLA DROBIU:

- wspomaganie wzrostu i poprawa ogólnej kondycji zwierząt,

- zmniejszenie podatności na choroby i infekcje bakteryjne,

- zapobieganie depigmentacji,

- poprawa jakości mięsa, podwyższenie wydajności rzeźnej,

- zwiększenie gęstości i stabilności kości,

- silne właściwości antyoksydacyjne,

- podwyższenie uwapnienia skorupy jaja,

- podwyższenie przyrostów masy w chowie drobiu,

- poprawa przemian enzymatycznych, wspomaganie procesów metabolicznych,


DROŻDŻE  SACCHAROMYCES CEREVISIAE EKSTRUDOWANE

  

  

Grupa ta zawiera produkty ekstrudowane oparte o drożdże gorzelniane i piwne Saccharomyces cerevisiae z dodatkami młóta oraz DDGS. W tej formie preparaty mają uniwersalne zastosowanie w żywieniu wszystkich grup zwierząt hodowlanych. Proces ekstruzji podwyższa przyswajalność składników pokarmowych zapewniając optymalne wykorzystanie dodatków w żywieniu zwierząt.

Drożdże paszowe ekstrudowane charakteryzują się jeszcze większą wartością odżywczą komponentów paszowych. Proces polega na przeciśnięciu składników paszy przez specjalną prasę, a następnie, obróbce pod wysokim ciśnieniem i w temperaturze powyżej 100 stopni C. W ten sposób dochodzi do zerwania wiązań struktury białek oraz żelatynizacji skrobi. Dzięki temu węglowodany, tłuszcze i białka są lepiej przyswajalne dla zwierząt.

Jako producent zalecamy użycie naszych preparatów w hodowli bydła mlecznego, opasowego, drobiu oraz trzody chlewnej i owiec.

Główne cechy produktów:

- podwyższenie statusu immunologicznego zwierząt hodowlanych,

- redukcja obciążenia mykotoksyn w paszy,

- źródło włókna surowego w paszy,

- źródło wysokoprzyswajalnego białka w paszy,

- adsorbcja szkodliwych mikroorganizmów i produktów ich przemian,

- stabilizacja pracy przewodu pokarmowego zwierząt hodowlanych,

- źródło witaminy B,

- zapobieganie chorobom jelit i żołądka oraz wspomaganie procesów gojenia,

- podwyższenie pobrania i wykorzystania paszy,

- poprawa płodności zwierząt,


 

Więcej informacji takich jak ceny produktów czy karty specyfikacyjne  możecie Państwo uzyskać po bezpośrednim kontakcie z nami.